Bio

OVER MEZELF

Geboren op 1 november 1965, mijn jeugdjaren opgegroeid te Bissegem, vervolgens als student blijven plakken in Gent, vanaf 1994 tien jaar in Kortrijk gewoond en nu woonachtig te Vichte, in een huis met atelier. Wat wil een schilder nog meer...

Mijn studies waren op zich een soort American Dream, in de voetstappen van mijn vader willen treden door te kiezen voor een technische richting: de schildersafdeling van het VTI Kortrijk. Daar leren tekenen, dankzij de volgende  leerkrachten: Hubert Vandenberghe, Leon Belaen, Marc Speybrouck en Pol Strobbe.

 

Vervolgens aan datzelfde instituut de richting Plastische Kunsten gevolgd, waar ik onder leiding van Lucas Vandeghinste de durf om het schilderkundige medium te hanteren heb ontwikkeld.

 

Dan naar Gent, St-Lucas, Monumentale Kunst, mij toeleggend op schilderkunst, daar les gekregen van begeesterende docenten: Piet Moerman, Johan Bouttelegier en Ignace Devos.

 

Na mijn studies een jaar legerdienst, om na een paar interims, te belanden bij de school waar alles begon: het VTI, nu guldensporencollege, waar ik sinds 1992 voltijds les geef in de beeldende kunsten van het KSO, DASchool (Design & Art School).

 

Naast het voltijds lesgeven probeer ik de resterende tijd te werken aan mijn beeldende passie!

CONTACT DETAILS


Beukenhofstraat 6

8570 Vichte (Belgium)

serge.moreel@telenet.be

+32 484 14 60 83

LATEST NEWS


 

Working on new projects:

'The American Century'

'The dream of Europe'

 

Currently exhibition:

'Don't mention the war',

until 11/11/2018

thursday - sunday 14 - 17 pm

@kunstenhuis Harelbeke

Copyright @ All Rights Reserved